Tisztító berendezések

TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEK, MEDENCETISZTÍTÓ ROBOTOK

A medencébe hulló szennyeződéseket rendszeresen el kell távolítani, nem csak a koszos medence látványa miatt, hanem azért is mert a vízbe került szerves anyagok bomlása miatt könnyen algásodás indulhat el a vízben. A medence tisztításának többféle módja van.

A kézi medencetisztító eszközök

A legolcsóbb és legelterjedtebb módja a medence takarításának, amikor a teleszkópos nyélre szerelhető különböző eszközökkel, kézzel távolítjuk el a szennyeződéseket a medence vizéből. Először a vízfelszínen úszó faleveleket szedjük le a felszíntisztító hálóval, majd a már átázott és a vízfenéken összegyűlt nagyméretű szennyeződéseket szedjük össze a fenéktisztító hálóval. Ha ezekkel végeztünk, kezdődhet a porszívózás. Ehhez különböző porszívófejeket szerelhetünk a teleszkópos nyélre majd a porszívófejre csatlakoztatjuk a porszívó gégecsövét, amelyet úgy merítünk a víz alá, hogy ne maradjon benne levegő. Ha ez sikerült, akkor a gégecső másik végét kell a vízforgató rendszer szívó oldalára csatlakoztatnunk. Erre a célra porszívó csatlakozót szoktak kiépíteni a medence falába, ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor a szkimmeren keresztül egy vákuumtárcsa segítségével kezdhetjük a porszívózást. A porszívózást az egyik oldalról sorban haladva végezzük. A porszívózás végeztével ne felejtsük el a homokszűrőt visszamosatni, majd a megfelelő vízszintet beállítani.

Medence tisztító berendezés

 

Kézi medencetisztító eszközök

 

MEDENCETISZTÍTÓ ROBOTOK

A fenti folyamat hosszadalmassága sokaknak szegi kedvét előbb utóbb. Nekik fejlesztették ki a különböző tudású medencetisztító robotokat. Ezek a berendezések típustól függően képesek a medence alját, vagy akár az oldalfalakat is bejárni és a bennük lévő szivattyú segítségével a szennyeződéseket egy finomszövésű porzsákba gyűjteni. A legtöbb medencetisztító robot úszóbójás kábellel az elektromos hálózatra csatlakozik, azonban vannak akkumulátoros és akár távirányítható modellek is. A medence burkolatától függően különböző kefékkel szivacsokkal kerülnek forgalomba, amelyeket később cserélni is lehet.

 

 

Medencetisztító robotok

 

 

NET’N’CLEAN BEÉPÍTETT TISZTÍTÓ RENDSZER

Ha már az építés során gondolunk a kényelemre, akkor kialakíthatjuk medencénk automata beépített tisztító rendszerét. Ez a rendszer a medencefenékbe épített Net’N’Clean befúvófejekből és egy ezeket vezérlő szeleprendszerből valamint az ezt működtető szivattyúból épül fel. A medence alján a szeleprendszer által összehangoltan befúvófejek emelkednek ki a medence aljából és a víz fenéken összegyűlt szennyeződéseket a padlóösszefolyóba terelik.  Különböző befúvók készülnek a csempeburkolatú medencékhez, a fólia burkolatúakhoz és az előre gyártott medencékhez is. A Net’N’Clean családi medencékhez hat befúvóhoz alkalmazható szeleprendszerrel készül, de nyilvános medencékhez  4-12 elektromágneses szeleprendszerrel is készülhet amelyet egy mikroprocesszoros vezérlés irányít.

 

 

Webes válogatás